Grupp: Huvudforum

EMORA PM!!!!!

0
Ogilla!
3
Gilla!
2014-01-10 11:52:08

Emotra: Emotra tecknar avtal med EPA-SS

Se nyheten från Emotra

Emotra har tecknat samarbetsavtal med EPA-SS, Suicidsektionen av European Psychiatric Association. Samarbetet syftar till att genomföra en bred europeisk multicenterstudie om användningen av Emotras elektrodermala mätningar för evaluering av självmordsrisk och att sprida kunskaper om den nya tekniken.

Om studieresultaten blir de förväntade ska parterna, i samband med internationella vetenskapliga kongresser inom området, organisara symposier, konsensusmöten och utbildningsverksamhet av olika slag. EPA-SS är den sektion inom EPA, European Psychiatric Association som har flest medlemmar och här återfinns europeiska forskare och kliniskt verksamma psykiatriska specialister, vilka främst är inriktade mot självmordsprevention.

- Avtalet med EPA-SS är ytterligare en bekräftelse på att de främsta inom suicidforskningen tror på vår metod och ser vikten av att organisera det här arbetet på rätt sätt från början. För Emotras del är det en så stor fördel att EPA-SS, kommer att engagera sig i frågan och att vi framöver kommer att vara två parter som hjälps åt med att förse marknaden med relevant information om metoden, kommenterar Emotras VD, Claes Holmberg

Sammanlagt 15 ledande kliniker i Europa ska enligt bolagets planer utvärdera metoden under de närmaste två åren. Emotra har i dagsläget tecknat samarbetsavtal med tre av de planerade femton klinikerna. Diskussioner och förhandlingar pågår med ytterligare kliniker i olika länder. Arbeten med ansökningar till etiska kommittéer och CE-märkning av produkten pågår parallellt som en del av förberedelserna för de kliniska utvärderingarna.

Emotra är inne i ett dynamiskt skede som involverar allt fler kliniska samarbetspartners. För att inte äventyra den finansiella uthålligheten bedriver Bolaget allt arbete i en liten organisation och på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt. När Emotras metod har fått ett tillräckligt starkt internationellt vetenskapligt stöd från de kliniker som utvärderar EDOR, inleds lansering av metoden i Europa.

Riktigt bra!!!

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-10 11:56:35

Snacka om kommande uppvärdering!

Samarbeten med de absolut främsta klinikerna! Och nu EPA-SS på sin sida! Känns som att det här kan bli en aktie att hålla fast vid!!

0
Ogilla!
1
Gilla!
2014-01-10 12:00:46

Ja, detta var en veritabel kanonnyhet :-)

0
Ogilla!
2
Gilla!
2014-01-10 12:11:56

De har nu alltså till och med EPA på sin sida. Inte nog med att de förnämsta klinikerna vill vara med...

Det blir mer och mer spännande!

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.